PEDIKŰR

Napjainkban sajnos még mindig  jóval kevesebb törődést kapnak lábaink, mint amennyit  egyébként megérdemelnének! Egyes felmérések szerint, épp feleannyi időt fordítunk rájuk, mint az arcunk  ápolására.

Vajon , miért van ez így?

Ha megkérdeznénk az embereket, – számos kifogás mellett – valószínűleg mindenkinél a lustaság állna az első helyen.
A valódi ok azonban talán az lehet, hogy nincsenek igazán szem előtt, mert  elrejti őket a cipő, a harisnya,  a zokni…

Egész életünk során az egyik legnagyobb igénybevételnek kitett testrészünkre,  próbáljunk meg egy kicsit jobban odafigyelni!

Nem elég csak megmosni, ennél több időt kell rá szánni.
A napi rutin részévé kell, hogy váljon a lábak ápolása, az elhalt hámsejtek habkővel való eltávolítása úgymond az otthoni pedikűr. Természetesen a kényeztető ápoló krémes masszírozás sem elhanyagolandó.

Azt tanácsolom, hogy legalább havonta egyszer keressünk fel egy profi pedikűrös szakembert, aki a megfelelő eszközök, szerszámok segítségével tökéletesen és higiénikusan meg tudja adni a lábainknak azt ami jár. Értve ez alatt a lábujjkörmök rövidítésén és lakkozásán túl, akár a kényeztető lábápoló masszázst.

… és, hogy miből is áll a pedikűr:

Eltávolítjuk a lábujjkörmökről a körömlakkot, majd – bőrtípustól függő – langyos vízbe áztatjuk. Pedikűr késsel eltávolítjuk az elhalt, megvastagodott hámréteget, ezt követően a körömlemezről lekaparjuk a rátapadt bőrt. A körmöket rövidítjük, formázzuk. Végül lakkozás, és igény szerint frissítő, hidratáló Cuccio Naturalé lábápolás.